Пенсійний фонд України затвердив і оприлюднив показник середньої заробітної плати (доходу) за листопад 2020 року. Важливість цього параметру пов'язана з тим, що його використовують під час призначення пенсій.

Про це пише видання "Пенсійний кур'єр" на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Так, за листопад 2020 року показник середньої заробітної плати (доходу) на одну застраховану особу становить 10 634 гривні 72 копійки.

Цей параметр застосовуватимуть для визначення коефіцієнта заробітної плати за листопад 2020 року під час призначення пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування".

пенсіонерка, скріншот YouTube
пенсіонерка, скріншот YouTube

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Так, згідно зі статтею 40 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" при призначенні пенсій застосовується середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчислена як середній показник за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії.

Своєю чергою, цей параметр також впливає на індивідуальний коефіцієнт заробітної плати, який також враховується при призначенні пенсії. Він розраховувався шляхом співставлення фактичного заробітку із середньою заробітною платою в Україні по тих періодах, які враховувались при розрахунку — в результаті ділення суми коефіцієнтів заробітку на кількість періодів зазначених в довідці про заробітну плату визначається середній коефіцієнт заробітку.

Раніше повідомляли, пенсія 1710, а комуналка - 1995: як українським пенсіонерам вижити в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа, у ПФУ українців попередили, хто може залишитися без частини пенсії: "Припинення перерахування".

Знай.uа писав, мер Клічук показав чернівчанам зарплату, гримить скандал: "Як чотири мінімалки?".