Україна очолила рейтинг країн з найбільшим зростанням "мінімалки".

Про це повідомляє портал Picodi.

За 2021 рік реальна мінімальна зарплата в Україні зросла на 27% порівняно з минулим роком - з 3802 грн до 4830 грн. Це 1 місце серед 56 країн.

При цьому, третина країн вирішила не підвищувати мінімальну зарплату з січня цього року. До них увійшли США, Вірменія, Естонія та Азербайджан.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Станом на січень 2021 року, «мінімалка» в Україні становить на 171$ менше, ніж у більшості інших країн рейтингу, наприклад, в Туреччині, яка знаходиться на другому місці рейтингу.

Українські гроші, Zik
Українські гроші, Zik

Повідомляється, що мінімальна оплата праці в Україні вища, ніж у наших сусідів Білорусі (134 долари) і Росії (146 доларів). Однак, істотно нижче, ніж у Польщі (546 доларів), і Чехії (605 доларів).

Україна в рейтингу співвідношень цін до зарплат знаходиться на 40 місці з 56.

джерело: Picodi
джерело: Picodi

Відомо, що вартість мінімального продуктового кошика українця на початок 2021 року становить 1 724 грн., що на 7,82% більше, ніж у 2019 році.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Від цієї цифри залежить ваша пенсія: ПФУ оприлюднив ключовий показник

Як повідомляє портал «Знай.иа» Якщо будинок опалюється електроенергією: у Мінсоцполітики розповіли, як заощадити українцям

Також «Знай.иа " писав, що Вчителям перерахують зарплати, міністр Шкарлет назвав суми і терміни