Українців, які пройдуть вакцинацію від коронавірусу, занесуть в спеціальну електронну базу для того, щоб потім лікарі змогли видати довідку про щеплення. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі "Україна 24".

Заступник міністра охорони здоров'я розповів, що коли паспорти вакцинації введуть на міжнародному рівні, то така система дозволить оперативно видавати довідки про щеплення.

Віктор Ляшко, фото: Facebook
Віктор Ляшко, фото: Facebook

Ляшко зазначає, що держава зацікавлена в тому, щоб вакцинувати громадян безкоштовно. А за власні кошти українці зможуть купити вакцину тільки в другому півріччі 2021 року.

"сьогодні держава зацікавлена зробити щеплення безкоштовно для всіх категорій населення. Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість щеплення за власні кошти в приватних структурах, оскільки ми зацікавлені і маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка буде потрапляти або мати можливість потрапити на ринок України. Коли ми говоримо про потенційну можливість вакцинації на гроші, це ми говоримо як мінімум про друге півріччя 2021, але і то не факт", – сказав Ляшко.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, вакцина від коронавірусу критично діє на людей, хто в зоні ризику.

Як повідомляв Знай.uа, українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай.uа писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.