Державна прикордонна служба України розповіла історію собаки Таллі та її товариша-кінолога, 22-річного військовослужбовця Максима Злащіка.

Відповідна публікація була розміщена на офіційній сторінці ДПСУ у соціальній мережі "Фейсбук".

Максим Злащік був призваний до лав Збройних сил і був направлений на службу у прикордонні війська влітку минулого року. Там він й отримав цікаву пропозицію — стати кінологом, яку він з радістю прийняв.

"З дитинства люблю тварин. А можливість змінити профіль з патрульного на кінолога здалася чудовою нагодою навчитися нового та опанувати ще одну спеціальність", - каже військовослужбовець-строчник.

Цікаво, що майбутнім кінологам дали можливість самим обирати собі службового собаку. Максим зупинив свій вибір на німецькій вівчарці на ім’я Таллі, й у цьому можна побачити щасливий випадок: "Чому саме Таллі? Вона мені з першого погляду припала до душі. Дуже розумні очі. І в неї смішні вуха, кожне неначе самі по собі".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Прикордонник і собака Таллі, фото ДПСУ
Прикордонник і собака Таллі, фото ДПСУ

Спочатку тварина з недовірою ставився до свого напарника, але їм вдалося встановилися контакт і перейти навчання. Таллі готували на розшукового собаку, який допомагатиме правоохоронцям виявляти та затримувати порушників прикордонного законодавства.

"Вона дуже кмітлива", — каже про Таллі Максим, і продовжує: "У разі небезпеки завжди напоготові мене захистити. Проте, якщо ми з хлопцями лиш вдаємо напад на мене, вона вміє відрізнити, що це гра, і долучається до неї. На кордоні ж Таллі поводиться серйозно, миттєво реагує на сторонні звуки та чатує на небезпеку. Навіть дивно, як з такої, на перший погляд, боягузки вдалося виховати сміливого і вірного друга".

Тепер пара несе службу у Чопському прикордонному загоні. З осені вони охороняють державні рубежі на ділянці гірського підрозділу "Верховина Бистра", що на кордоні з Польщею. Злащіку залишилося служити ще рік, але він вже подумує і про контрактну службу.

Нагадаємо, Володимир Зеленський подякував героям, які боронили Донецький аеропорт

Також Знай.ua писав, у Волновасі вшанували пам'ять жертв теракту