Лікар Євген Комаровський не лише відповідає на запитання українців про хвороби і лікування, публікує ролики з інформацією і поясненнями, але й ділиться базовими правилами етикету - схоже, він зазіхнувся на професію Олі Фреймут.

На своїй сторінці у соціальній мережі “Інстаграм” лікар поділився підбіркою правил по сервіруванню стола. Комаровський зазначив, що дітей потрібно залучати до накривання столу, тому що це допомагає виховувати розуміння їжі, її цінності, а також дозволяє дисциплінувати свої харчові навички. Лікар поділився лише трьома базовими правилами.

Доктор Комаровський, скріншот з відео
Доктор Комаровський, скріншот з відео

Правило перше. Як розкласти виделку, ніж і ложку.

Ніж і ложку потрібно класти справа від тарілки, виделку - зліва. Це продиктовано тим, що саме в правій руці люди тримають ніж або ложку під час споживання їжі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Правило друге. Зубці виделки, напрям леза ножа.

Лезо ножа мусить дивитися у бік тарілки - так зручніше починати трапезу. Крім того, леза, спрямовані у бік гостей, можуть бути сприйнятими як декларація ворожих намірів або почуттів. Виделку потрібно класти зубцями догори.

Правило третє. Розташування приборів після завершення трапези.

Коли з їжею покінчено - покладіть усі прибори на тарілку. Якщо вам не сподобалася їжа, можете схрестити виделку з ножем, кінчик ножа помістіть між зубцями виделки - це сигналізуватиме про ваше невдоволення.

Нагадаємо, раніше Комаровський дав інструкцію з безпечних прогулянок: як не підчепити Covid-19 на вулиці

Також Знай.uа писав, що Комаровський пояснив, чому не потрібно боятися протягу: "краще познайомитися з ним в дитинстві"