Прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель вчора, 22 січня, вирішила поговорити про плани Володимира Зеленського після трагедії, що трапилася в Харкові.

Дівчина опублікувала знімок Зеленського в соціальній мережі Instagram, де за її життям стежать трохи більше 8 тисяч осіб, і зазначила, що дезінформація є досить швидкою і нещадною.

Президент, за словами Мендель, змінив свої плани і поїхав на місце трагедії в Харкові, щоб дати данину загиблим, зустрітися з постраждалими і скоординувати дії влади.

"Президент запропонував комплексно підійти до створення нової системи надання послуг догляду за літніми людьми. Адже старість і мудрість заслуговують на повагу і вдячність. Він запропонував провести ретельний аудит всіх будинків для літніх людей, закрити нелегалів або перевести їх в законну площину, розробити систему для створення безпечного і комфортного ринку таких послуг. Адже приватні бізнеси можуть пропонувати догляд за літніми, але з дотриманням правил безпеки, обов'язково ставлячи на перше місце інтереси саме цих людей. Але повинна про це піклуватися і місцева влада, щоб державні, комунальні установи теж надавали якісні послуги догляду за такими пацієнтами", — розповіла Юлія Мендель у підписі до публікації.

Юлія Мендель, скріншот: Instagram
Юлія Мендель, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Далі вона зазначила, що подія в Харкові є результатом недбалості і корупції, яка призвела до таких страшних смертей — 15 літніх людей померло. При цьому дівчина нагадала, що один з лежачих пацієнтів намагався сповзти з ліжка, щоб врятуватися з нелегального будинку престарілих. А поруч не було нікого для надання допомоги, будівля побудована з порушеннями і не зареєстровано в кадастровій карті.

Сьогодні, 23 січня, президент України оголосив Днем жалоби через трагедію, а правоохоронці почали вести перевірку подібних закладів по всій країні. Чиновники ж напрацьовують дорожню карту повноформатної реформи.

"Президент найбільше підкреслював, що в разі виявлення нелегалів і порушень безпеки, потрібно розуміти, куди можна направити пацієнтів, допомогти з фінансуванням і медичною допомогою, розміщенням. В інформаційному просторі вже з'являються фейки про те, що начебто був указ закривати заклади для літніх людей. Це фейкове спрощення в даній трагедії дуже цинічно. І ні в якому разі не можна заробляти політичні бали на таких речах. Президент, уряд, влада України розуміє, що сьогодні - час виправляти помилки минулого, час вчитися і працювати для того, щоб держава була надійною, безпечною і комфортною для кожного українця", — підсумувала секретар Зеленського Мендель.

Юлія Мендель, скріншот: Instagram
Юлія Мендель, скріншот: Instagram

Нагадаємо, у Харкові горить будинок престарілих, старі люди у вогненній пастці: вже 15 загиблих

Як повідомляв "Знай.ua", згорілий будинок престарілих у Харкові має "близнюків": у мережі показали власника

Знай.ua писав, Зеленський терміново зібрав нараду в Харкові: "Коли 15 людей гине, завжди є відповідальні"