Доктор Комаровський відповів на запитання про те, як остеохондроз впливає на організм людини.

Відомий лікар-педіатр, письменник і телеведучий Євген Комаровський часто дає поради щодо лікування різних захворювань, як у дітей, так і в дорослих. На своїй інтернет-сторінці він відповідає на найрізноманітніші запитання своїх підписників.

Цього разу Комаровський пояснив, чи може остеохондроз призвести до гіпертонії та оніміння рук. Саме про це його запитувала 29-річна жінка, якій поставили такий діагноз.

"Мені 29 років, але вже давно поставлено діагноз "шийний остеохондроз". Останнім часом до неприємних відчуттів в шиї приєдналися стрибки артеріального тиску, запаморочення і біль голови, також холонуть і німіють верхні кінцівки. Причому починають холодіти і німіти спочатку пальці, а потім і вся рука. Чи може це все провокувати шийний остеохондроз? Чи треба шукати іншу причину?", - задала запитання дописувачка.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Доктор Комаровський порадив у першу чергу звернутися до вертебролога - фахівця, який займається патологіями хребта людини, зробити комп'ютерну томографію.

І лише після обстеження можна дати відповідь на питання, чи впливає запальний процес в шийному відділі хребта на артерії, що постачають кров'ю головний мозок і кінцівки, зазначив доктор Комаровський.

Разом з тим лікар зазначив, що "остеохондроз шийного відділу хребта" - дуже "радянський" діагноз, і дуже мало шансів, що саме він є причиною розладів організму.

Доктор Комаровський, скрін з відео
Доктор Комаровський, скрін з відео

"Швидше за все, є й інші причини для цього. Тому я раджу вам відвідати ще ендокринолога, обстежитися повністю. Може, треба ще подумати над способом життя, збільшити фізичні навантаження, трохи більше гуляти, займатися спортом. Може, дитинку народити - як показує практика, це часто стабілізує", - порадив доктор Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський пояснив, чому коронавірус не лікується антибіотиками

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський пояснив, чому не потрібно боятися протягу

Також Знай.ua писав, Комаровський розкрив простий спосіб виявлення небезпечних місць для зараження covid-19