Доктор Комаровський закликав не боятися протягів та виховувати дітей так, щоб вони також цього не боялись.

Відомий лікар-педіатр, письменник і телеведучий Євген Комаровський часто дає поради батькам щодо лікування та виховання дітей. Цього разу педіатр звернув увагу на таку соціальну проблему, як страх перед протягами.

Страх перед протягами та "величезною небезпекою", яку вони несуть, у людей існує давно. І тому безліч бабусь і молодих мам попсували чимало нервів собі та навколишнім у боротьбі з протягами. Вони панічно бояться їх самі та ревно оберігають свої чада від раптових потоків свіжого повітря.

Про те, наскільки виправданий такий страх перед цим явищем, доктор Комаровський говорив не раз.

Цього разу на своїй сторінці в Instagram у рубриці "Прості істини" педіатр ще раз звернувся до цієї теми. Він зазначив, що не можливо ні разу у житті не зустрітися з протягом, тому потрібно вчитись його не боятися.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Не можливо прожити життя жодного разу не зустрівшись з протягом. Так краще познайомитися з ним в дитинстві, переставши боятися, ніж дорослим і солідним дядьком кричати на весь автобус: "Закрийте вікно, протяг!".

Євген Комаровський, фото Instagram
Євген Комаровський, фото Instagram

Доктор Комаровський переконує, що не потрібно спеціально створювати протяги, але і панічно боятися їх також не потрібно. І дітей теж треба привчати їх не боятися.

“Не потрібно штучно створювати протяги. Але якщо хтось епізодично у спекотному приміщенні відчинив вікно і звідти подуло свіже повітря, це нормально. Нам потрібно виховати дитину так, щоб вона цього не боялась. Тобто, щоб протяги в її житті епізодично зустрічалися", - зазначає Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський пояснив, чому коронавірус не лікується антибіотиками

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський пояснив батькам, коли не можна гуляти з дітьми на вулиці

Також Знай.ua писав, доктор Комаровський порадив розмножуватися після стресів