Доктор Комаровський розповів про антибіотики та "погані поради"

Відомий лікар-педіатр, письменник і телеведучий Євген Комаровський часто дає українцям поради щодо лікування різних захворювань, а в період пандемії covid-19 доктор звертає особливу увагу на лікування коронавірусу, адже саме на цю тему отримує найбільше запитань.

Цього разу доктор Комаровський знову повернувся до теми бездумного використання антибіотиків у лікуванні covid-19.

У своєму новому відео Євген Комаровський зробив докладний розбір листа, у якому його критикують за "погані поради" на цю тему.

"Не затихає луна, викликана нашою з вами розмови про безглуздість застосування антибіотиків для профілактики ускладнень при вірусних інфекціях. Я вже багато разів вас умовляю і прошу, наводжу аргументи про те, що якщо у вас вірусна інфекція взагалі, чи covid-19 зокрема, то профілактичне використання антибіотиків типу про всяк випадок, зменшує ваші шанси на щасливе одужання. Робити цього не можна", - черговий раз підкреслив лікар.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Комаровський пояснив, що антибіотик може позбавити людину певної групи бактерій, але при цьому дасть можливість розмножуватися "без природних конкурентів" іншим патогенним організмам.

"Коли без наявності бактеріальної інфекції профілактично призначаються антибіотики, то це не зменшує, а збільшує, в рази збільшує кількість бактеріальних ускладнень", - зазначив доктор.

Комаровський назвав лікування антибіотиками ковіду ілюзією.

"Ілюзія лікування — от це одна із небезпек антибіотиків, котрі, ще раз хочу підкреслити, у переважній більшості випадків не мають ніякого стосунку до лікування коронавірусної інфекції".

Крім того, доктор Комаровський підкреслив, що у випадку, коли коронавірус переходить у запалення легень, то потрібно підтримувати легені, а не ослаблювати організм ще й антибіотиками.

"Якщо ця погань — коронавірус, пожирає ваші легені, то чи потрібно, щоб антибіотик пожирав ще щось інше? Антибіотик з цією поганню не перетинаються, вони у паралельних площинах. Якщо погань пожирає легені, то давайте підтримувати легені, а не вбивати міфічні бактерії, які у цей момент цією поганню не є".

Нагадаємо, Комаровський розповів ефективний спосіб боротьби з коронавірусом

Як повідомляв портал Знай.ua, доктор Комаровський порадив розмножуватися після стресів

Також Знай.ua писав, Комаровський пояснив батькам, коли не можна гуляти з дітьми на вулиці