Легендарний радянський актор Василь Лановий помер на 88-му році життя.

Про смерть чоловіка повідомила дружина актора Ірина Купченко, інформують російські ЗМІ.

Точної причини смерті артиста не називають, проте відомо, що на початку січня Лановий разом з дружиною захворів на коронавірус.

Позитивний тест на Covid-19 Лановому прийшов в останній день 2020 року. Актора госпіталізували в лікарню, попри те, що він відчував себе добре. Однак, лікарі з оглядкою на вік вирішили все ж госпіталізувати Ланового. Йому поставили діагноз пневмонія.

Василь Лановий
Василь Лановий

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Спочатку стан зірки радянського кіно оцінювали позитивно. 8 січня Лановий пішов на поправку, але вже через кілька днів його стан різко погіршився.

А 28 січня Василя Ланового підключили до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ), він знаходився в реанімації. Це підтвердили близькі і колеги актора. Незабаром з'явилися повідомлення, що Лановий переніс клінічну смерть.

Про смерть актора також повідомив московський мер Сергій Собянін.

"Прийшла гірка новина. Пішов з життя великий артист, всенародно улюблений актор Василь Семенович Лановий", - написав Собянін на своїй сторінці в Instagram.

Василь Лановий , фото: РИА Новости
Василь Лановий , фото: РИА Новости

Василя Ланового називали найкрасивішим актором радянського театру і кіно. Навіть в старості він залишався красенем.

Актор, відповідно, і грав в основному романтичних героїв: капітана Грея в "Червоні вітрила", Івана Варавву в "Офіцери", Шервінського в "Днях Турбіних".

І хоча Анатоля Курагіна з фільму "Війна і мир" та Вронського з "Анни Кареніної", яких також втілив Лановий, позитивними персонажами назвати складно, зате це були красені і спокусники.

Василь Лановий в ролі Анатолія Курагіна на зйомках кінофільму "Війна і мир"
Василь Лановий в ролі Анатолія Курагіна на зйомках кінофільму "Війна і мир"

Після генерала Вольфа в "Сімнадцяти миттєвостях весни" деякі радянські критики стверджували, що Лановий занадто гарний для такої ролі: не можна, мовляв, робити ворогів настільки чарівними.

Всього за свою кар'єру Лановий зіграв понад 70 ролей в кіно.

Нагадаємо, помер легендарний актор "Зоряних війн"

Як повідомляв портал Знай.ua, помер зірка культового радянського фільму "Людина-амфібія"

Також Знай.ua писав, Covid-19 забрав життя автора хітів Елвіса Преслі