Виховання дитини - складний і непростий процес, не дивно, що один з найпопулярніших педіатрів України, лікар Комаровський, часто дає поради у цій сфері.

Лікар Комаровський активно веде свої соціальні мережі, у тому числі й сторінку в інстаграмі, де дає відповіді на розповсюджені запитання, ділиться корисною інформацією. Цього разу лікар підготував список із 6 пунктів, які можуть допомогти батькам у вихованні дітей.

Євген Комаровський, фото YouTube
Євген Комаровський, фото YouTube

Такі пункти написав Комаровський:

Слухайте більше, ніж говоріть.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Важливо слухати слова і думки дитини, щоб розуміти її, її світ. Окрім того, це покаже дитині, що вона цікава дорослим, що її думки і почуття - важливі.

Навчіться керувати емоціями

Інколи з дітьми буває дуже складно, проте складність лише підвищується, якщо батьки самі переживають емоційно нестабільні моменти. Тому батьки мусять піклуватися про своє емоційне і психічне здоров'я, адже саме допоможе і дитині залишатися впевненою.

Поставте обмеження

Усі кордони мають бути чіткими, всі члени родини мають їх дотримуватися. Дитина мусить розуміти, що можна, а що не можна. Ці правила мають бути стабільними, а не змінюватися весь час.

Дозвольте дітям бути дітьми

Діти встигнуть вирости і стати серйозними і заклопотаними, дозволяйте їм фантазувати, грати, робити дивні речі.

Власний досвід

Дозвольте дітям помилятися, проаналізуйте з ними їхні помилки потім. Саме так формується досвід. Уникайте гіперконтролю.

Показуйте свою любов

Обіймайтеся, говоріть про свої почуття. Усім людям важливо знати, що їх люблю просто за те, що вони є.

Нагадаємо, Комаровський дав головну пораду майбутнім татам під час вагітності дружини

Як повідомляв Знай.uа, Комаровський розповів, яким тестам на коронавірус можна вірити.

Також Знай.uа писав, що Комаровський зізнався, що він приховує від українців.