У Міністерстві освіти і науки України повідомили про телефонних шахраїв, які телефонують до різних навчальних закладів.

Детальніше про це розповів Сергій Шкарлет в Telegram.

За інформацією відомства, останнім часом до них все частіше стали надходити скарги про телефонних шахраїв: невідомі особи телефонують педагогам, державним службовцям та іншим людям, представляючись міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом. Після цього шахраї намагаються домовитися з потенційними жертвами про зустріч.

У міністерстві зазначили, що дзвінки відбуваються з мобільного телефону.

"Мета цих шахраїв мені не відома, тому я звертаюся до колег з проханням бути обережними! Підкреслюю: всі свої робочі дзвінки я здійснюю з телефонів приймальні Міністерства", - повідомив Сергій Шкарлет.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Міністр надав номери телефонів приймальні, з яких він дзвонить і на які можуть звертатися громадяни, якщо зіткнулися з телефонними шахраями.

Сергій Шкарлет також зазначив, що юристи Міністерства вже займаються питанням неправдивих дзвінків від його імені і розглядає можливість звернення до правоохоронних органів.

Пост Сергій Шкарлета в Telegram / скріншот
Пост Сергій Шкарлета в Telegram / скріншот

Нагадаємо, що учням у школах планують збільшити навантаження, зокрема, додати уроки.

Як повідомляв портал Знай.иа, У Міносвіти показали, як змінилася українська школа І що буде нового в 2021 році.

Також Знай.иа писав, що 1 лютого 2021 року розпочалася реєстрація на основну сесію цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання, яке має проходити з 21 травня до 15 червня.