У Міністерстві освіти повідомили про надбавку для медичних працівників навчальних закладів.

Детальніше про це розповіла прес-служба МОН в Facebook.

У середу, 3 лютого, Кабінет Міністрів України затвердив постанову, яка дозволяє медичним співробітникам навчальних закладів отримати надбавку. Повідомляється, що надбавку медики отримуватимуть з 1 січня 2021 року до закінчення карантину. Сума надбавки становитиме 20% від посадового окладу.

"Дякую Уряду за ухвалення цієї ініціативи. Медики в закладах освіти потребують сьогодні соціального захисту та підтримки не менше ніж освітяни чи колеги-лікарі, які працюють у медзакладах", - зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У міністерстві зазначили, що доплата здійснюватиметься за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я, а також не враховуватиметься при обчисленні зарплати медичних співробітників для забезпечення її мінімального розміру.

Зазначені виплати будуть розраховувати згідно з посадовим окладом, який визначений за тарифними розрядами Єдиної тарифної сітки, затвердженої Урядом раніше. Доплачувати медикам навчальних закладів будуть за рахунок коштів, які передбачені на оплату праці для співробітників відповідної установи.

Дані зміни торкнутися як державних навчальних закладів, так і комунальних.

Нагадаємо, що у Міністерстві освіти і науки України повідомили про телефонних шахраїв, які телефонують до різних навчальних закладів.

Як повідомляв портал Знай.иа, ЗНО - 2021 з математики матиме два рівні.

Також Знай.иа писав, що 1 лютого 2021 року розпочалася реєстрація на основну сесію цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання, яке має проходити з 21 травня до 15 червня.