Ілон Маск почав набір екіпажу космічних туристів, які в кінці року відправляться на орбіту Землі.

Американська компанія SpaceX, засновником якої є один з найбагатших людей у світі Ілон Маск, оголосила про набір космічних туристів.

Макс ставить перед собою амбітне завдання: до кінця року здійснити першу у світі комерційну подорож в космос.

Місія вже отримала назву Inspiration4. Члени екіпажу космічних туристів, який складатиметься з 4 осіб, відправляться на ракеті Falcon 9 на низьку навколоземну орбіту. Сам політ триватиме кілька днів, повідомляється на сайті SpaceX.

Ілон Маск, фото: GettyImages
Ілон Маск, фото: GettyImages

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вже відомий перший член екіпажу - ним став 37-річний мільярдер Джаред Ісаакман, який з дитинства марить польотами в будь-якому їхньому варіанті.

Мільярдер вже сплатив за місце командира екіпажу, а крім цього взяв на себе оплату "квитків" інших трьох членів.

Тепер, щоб стати кандидатом, достатньо всього лише подати заявку на відбір для польоту на спеціальному сайті місії, та сплатити мінімальний внесок в розмірі 10 доларів. Гроші підуть на допомогу дітям, хворим на рак.

Заявку може відправити будь-хтоохочий, і вже з них SpaceX відбере щасливчиків. Імена всіх космічних туристів компанія оголосить до кінця лютого.

Нагадаємо, марсіанське "таксі" Ілона Маска Starship зробило великий бум

Як повідомляв портал Знай.ua, Ілон Маск навчив мавпу різатися в комп за допомогою чіпа

Також Знай.ua писав, SpaceX Маска побила рекорд космонавтики