Зі Сполучених Штатів Америки прийшли дуже цікаві новини, які можуть і надихнути, і налякати. Справа в тому, що нейротехнологічна компанія "Neuralink", яка належить засновнику SpaceX і Tesla Ілону Маску успішно провела експеримент по впровадженню нейроімпланту в мозок мавпи.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Bloomberg з посиланням на слова підприємця.

"У нас є мавпа з бездротовим імплантом з крихітними проводами в черепі, яка може грати у відеоігри за допомогою свого розуму... Це щаслива Мавпа", - наводить слова Маска агентство Bloomberg.

Ілон Маск, фото: GettyImages
Ілон Маск, фото: GettyImages

Система здатна працювати і з декількома чипованими приматами, зайнятими, наприклад, комп'ютерним пінг-понгом. Маск пообіцяв, що приблизно за місяць продемонструє відеоролик з доказами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Від пристрою завбільшки з монету, що встановлюється в черепній коробці, до головного мозку проводяться найтонші електроди. Він також пояснив, що вдосконалення технологій чіпування націлене на усунення травм головного і спинного мозку, і заповнення втрачених здібностей.

Чіп Neuralink, скріншот: YouTube
Чіп Neuralink, скріншот: YouTube

Neuralink, як зазначав Ілон Маск раніше, в перспективі хоче домогтися права випробувати імпланти на добровольцях, які втратили можливість самостійно управляти своїми кінцівками. Поки ж компанія обіцяє до березня продемонструвати відео з мавпами, які пережили аналогічну операцію.

Раніше повідомляли, американські мільярдери рекордно багатіють під час пандемії, поки прості люди не можуть звести кінці з кінцями.

Як повідомляв Знай.uа, SpaceX маска побила рекорд космонавтики: "143 за рази".

Знай.uа писав, Ілон Маск подарує $100 млн за "упаковку" для неприємних запахів: взяти участь може кожен.