Головний санітарний лікар Віктор Ляшко у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook заявив про те, що незважаючи на епідемію COVID-19, Україні все ж вдалося утримати рівні охоплення обов'язковими профілактичними щепленнями на належному рівні.
Протягом усього попереднього року від гепатиту B провакцинувалося 96,5% від охоплення, який і був запланований. У шести областях вдалося досягти 100% показника, коли рекомендований рівень ВООЗ становить 95 відсотків.

"Рівні охоплення щепленнями проти кору, паротиту та краснухи за 2020 рік в Україні становлять 83,3% для 12 місячних і 83,4% для шестирічок... Показники охоплення щепленнями проти дифтерії, правця та кашлюку у дітей до одного року становлять 80,1%. А перші три дози вакцини проти поліомієліту отримали 83% дітей. І цей показник краще, ніж у 2019 році. Рівні охоплення щепленнями проти туберкульозу за 2020 рік залишилися на рівні 2019 року і склали 88,8%", — заявив Віктор Ляшко.

Віктор Ляшко, скріншот: Facebook
Віктор Ляшко, скріншот: Facebook

Сьогодні, за словами головного санітарного лікаря, в кожній області є в наявності якісні та безпечні вакцини. Вони закуповуються за національним календарем щеплень від 10 інфекційних хвороб. Отримати безкоштовне щеплення можна в комунальних медичних установах, в пологових будинках і в приватних клініках, якщо вони уклали договір з НСЗУ (Національною службою здоров'я України).
До публікації Віктор Ляшко прикріпив таблицю з рівнем охоплення щеплень в Україні минулого року.

"Незабаром стартує кампанія імунопрофілактики від COVID-19, але не варто хвилюватися, ми вибудовуємо кампанію таким чином, щоб вона не перетиналася з проведенням рутинних щеплень", — підсумував він.

Рiвень охоплення щепленнями в Українi, фото: Facebook
Рiвень охоплення щепленнями в Українi, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, вакцина від covid-19: Ляшко пояснив, кому вколють перші 117 тисяч доз

Як повідомляв "Знай.ua", Covid-19 вказав на слабкі місця медицини України: Ляшко розповів, як виправлять ситуацію

Знай.ua писав, план боротьби з covid-19 в Україні: громадянам розповіли все про вакцинацію, гарячу лінію та нові тести