Україна опинилася на 79-му місці в світовому рейтингу демократії, до цього була на 78.

Серед країн лідерів виявилися Норвегія, Ісландія, Нова Зеландія і Канада. Також темно-синім кольором виділена Швеція, Фінляндія та Ірландія. Про це повідомляє німецька компанія, що спеціалізується на ринкових і споживчих даних, Statista.

Індекс демократії щорічно оцінюється за станом системи управління країн. "Повноцінна демократія" в останньому випуску охопила 23 країни світу. Серед них всі скандинавські держави, кілька західноєвропейських і, крім зазначених раніше, Уругвай, Маврикій, Коста-Ріку, Чилі і Південна Корея. Японія і Тайвань приєдналися до цієї групи, тоді як Франція і Португалія навпаки — повернулися до "недосконалої демократії".

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Враховується в рейтингу і система виборів, і плюралізм, і політична культура, і діяльність влади, а також вплив громадян на політику. Рейтинг України-5.81 у 2020 році. У Російської Федерації результат гірший — 3.31. РФ знаходиться на 124 місці.

Найнижчі ж результати отримали Північна Корея, Центральноафриканська Республіка і демократична республіка Конго. Найнижчі рейтинги європейських країн отримали Білорусь, Азербайджан і Росія.

Нагадаємо, в Раді озвучили плани на 2021 рік: "За межею бідності близько 19 млн українців…"

Як повідомляв "Знай.ua", перша леді зібралася написати мемуари про пригоди в будинку президента: "Хоч запрацює..."

Знай.ua писав, Олександр Лукашенко пообіцяв піти з поста президента Білорусі