Для одержувачів пенсійних виплат в Україні з'явилися важливі новини. Громадянам відповіли на питання про те, коли ж буде переглянуто і збільшено розміри пенсій пенсіонерам органів місцевого самоврядування.

Про це стало відомо завдяки публікації видання "Пенсійний кур'єр" в мережі Facebook.

Пенсіонери, фото: unian
Пенсіонери, фото: unian

"Питання-відповіді: коли буде переглянуто і збільшено розміри пенсій пенсіонерам органів місцевого самоврядування?

- Пенсії держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування перераховуються лише у випадку переходу з пенсії, призначеної за спеціальним законом, на пенсію за загальним законом, яким є Закон України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Зокрема, під час перерахунку пенсій у травні 2020 року порівнювався розмір пенсії за спецзаконами та за загальним законом. І якщо це доцільно, коли здійснювалося відповідне переведення. У той же час повернутися знову на пенсію за спеціальним законом такі особи мають право в будь-який час.", - повідомляють в "Пенсійному кур'єрі".

Варто також нагадати нашим читачам, що в уряді запропонували законопроект про удосконалення пенсійного законодавства, який вступає в протиріччя з іншими його документами і може погіршити становище цілих груп пенсіонерів. Як заявили в уряді, мета документа - удосконалити пенсійне законодавство і збільшити пенсійне забезпечення громадян.

Раніше повідомляли, чи підвищать виплати працюючим пенсіонерам: у ПФУ пояснили нюанси.

Як повідомляв Знай.uа, збільшення розміру виплат пенсіонерам: українцям пояснили важливу деталь.

Знай.uа писав, під індексацію потраплять не всі: по кому вдарить новий "Закон про пенсії".