Цього року випускникам шкіл дали можливість скласти ЗНО або ДПА з іноземної мови за допомогою мовного сертифіката.

Детальніше про це розповідає прес-служба Українського центру оцінювання.

Повідомляється, що у 2021 році випускники, які обрали проходження ДПА у формі ЗНО з третім предметом у вигляді історії України, можуть взяти четвертим іспитом іноземну мову. Також, якщо третім предметом стала іноземна мова, Історія України може стати четвертою.

Якщо ж учні 11 класу обов'язково вивчали іноземну мову в школі, то можуть вибрати дві різні мови для здачі в якості третього і четвертого предмета.

Інструкція / фото: Український центр оцінювання
Інструкція / фото: Український центр оцінювання

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Якщо у випускника є результат по одному з визнаних міжнародних іспитів з іноземної мови, то він може бути зарахований у вигляді 12 балів за ДПА. Для цього в бланку реєстрації необхідно поставити "галочку" в строфі "Зарахувати як оцінку ДПА".

Випускники навчальних закладів, які в поточному або попередньому році отримали сертифікат міжнародного мовного іспиту і планують використовувати результати ЗНО з іноземної мови при вступі до закладів вищої освіти, при реєстрації повинні поставити позначку "отримувати результат 100-200", а поле "зарахувати як оцінку ДПА" залишити порожнім.

Нагадаємо, що всі бажаючі скласти ЗНО в 2021 році повинні встигнути подати заяву до 5 березня.

Як повідомляв портал Знай.иа, випускникам приготували два іспити ЗНО з української.

Також Знай.иа писав, що відважні школярі однією фразою заткнули рот "віце-прем'єру" в окупованому Донецьку.