Учасники АТО можуть розраховувати на пільги від держави на оплату газу, електроенергії, опалення, квартирної плати та інших комунальних. Подробиці повідомили в Життя після АТО.

Вони гарантуються:

✔️ учасникам бойових дій у розмірі 75%,

✔ ️ особам з інвалідністю внаслідок війни у розмірі 100%,

✔ ️ членам сімей загиблих у розмірі 50%. При цьому пільги надаються незалежно від форми власності та виду житла. Які норми споживання в межах яких надається пільга?

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

✔ ️ Пільга надається на 21 кв. м. площі на кожну особу, яка має право на знижку та постійно проживає в житловому приміщенні.

✔️ За наявності сім'ї знижка поширюється на додаткові 10,5 кв. м. тобто загальна площа, на яку поширюється знижка - 31,5 кв. м.

✔️ Для сімей, які складаються тільки з непрацездатних осіб пільга надається на 42 кв. м. площі на кожну особу, яка має право на знижку і постійно проживає в житловому приміщенні. До цього додаються додаткові 21 кв.м. на членів сім'ї. Тобто загальна площа, на яку поширюється знижка 63 кв. м.

✔️ За рішеннями органів місцевого самоврядування учасникам АТО та членам їх сімей можуть надаватися додаткові знижки на оплату комунальних платежів. За додатковою інформацією звертайтеся в сільські, міські, районні, обласні ради за місцем проживання.

Воїни / фото: ООС
Воїни / фото: ООС

Документи, які необхідні:

📝 Заява про оформлення пільги (зразок надається в управлінні соцзахисту).

📝 Оригінал і копія ветеранського посвідчення.

📝 Деякі органи місцевого самоврядування надають пільгу на підставі довідки та інших документів, які засвідчують участь в АТО/ООС (заходах щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях).

📝 Оригінал і копія паспорта (стор.1, 2 і сторінка, де вказана остання реєстрація або зняття з реєстрації).

📝 Оригінал та копія ідентифікаційного номера.

📝 Оригінал і копія довідки про склад сім'ї з ЖЕК.

📝Оригінал та копії свідоцтв про народження неповнолітніх дітей пільговика.

📝Квитанції про сплату рахунків за комунальні послуги (все, що є).

Раніше ми повідомляли, українці повстали проти драконівських тарифів на газ.

Як повідомляв "Знай.иа", прості правила економії на електриці, пересуньте холодильник і змініть лампочки.

Також "Знай.иа" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни.