Собака - найкращий друг людини. Цю істину на власному досвіді перевірив співробітник Кінологічного навчального центру України Віталій Бігуняк. Його німецька вівчарка Етна не просто розуміє усі команди з півслова, вона по-справжньому відповідально ставиться до кожного доручення, ніби солдат, котрий отримав бойове завдання і мусить виконати його за будь-яку ціну.

Вівчарка Етна, фото: Навчальний кінологічний центр
Вівчарка Етна, фото: Навчальний кінологічний центр

Ця парочка разом усюди: і на роботі, і вдома. Бігуняк призвався на військову службу восени минулого року, але чотирилапу напарницю не зміг лишити на самоті, тому взяв її із собою. До цього хлопець працював кінологом-рятувальником у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Вівчарка Етна, фото: Навчальний кінологічний центр
Вівчарка Етна, фото: Навчальний кінологічний центр

"Більше сотні разів Етна залучалась до рятувальних операцій з пошуку людей. А минулого року зайняла перше місце у Чемпіонаті з пошуково-рятувальних собак по пошуку людей в умовах населеного пункту", - розповідає прикордонник.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вівчарка Етна, фото: Навчальний кінологічний центр
Вівчарка Етна, фото: Навчальний кінологічний центр

На даний час кінолог зі своєю напарницею опановує нові навички. У Кінологічному навчальному центрі вони проходять курс навчання за напрямом розшукові собаки прикордонної служби. Етна старається бути найкращою з усіх сил: вона вчиться виявляти і самостійно затримувати зловмисників.

Хоча попередня її робота, як каже власник, не була пов'язана із затриманням людей, але вона дуже розумна собака, швидко вчиться і навряд чи комусь вдасться від неї втекти, настільки розвинена швидкість реагування у цієї талановитої тварини.

Як справжня німкеня (на те вона й вівчарка) Етна спокійно виконує команди німецькою мовою.

"Вірна і віддана напарниця, яка завжди поруч, у будь-якій ситуації. Тепер вони разом охоронятимуть державний кордон. У них попереду почесна та відповідальна справа, адже тепер вони - прикордонники", - додали у Кінологічному центрі.

Нагадаємо,олень з головою мерця налякав мисливців.

Як повідомляв Знай.ua, собака вкрала посилку на "Новій пошті".

Також Знай.ua писав, що у київському зоопарку показали свого власного Кінг Конга.