Українці просять президента Володимира Зеленського надати можливість громадянам на кожну батарею в приміщенні встановити окремий лічильник тепла.

Відповідне прохання з'явилося на сайті Президента України у розділі "Електронні петиції" 11 лютого 2021 року. Його ініціатор - Залуський Євген Іванович. На 12:30 12 лютого петиція зібрала 40 голосів з 25 тисяч необхідний. Збір триватиме ще протягом 89 днів.

Тепловий лічильник - фото LB
Тепловий лічильник - фото LB

"На кожну батарею в приміщенні, окремий лічильник тепла. Все як в Європі.", - йдеться у тексті петиції.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, лічильник тепла - це комплект приладів, які враховують спожиту теплову енергію та теплоносій в системах водяного і парового теплопостачання, а також їх параметри.

Квартирний лічильник тепла призначений для обліку споживання тепла системою опалення квартири. Він може бути встановлений лише у квартирах з окремим введенням теплоносія і горизонтальною розводкою трубопроводів.

Водночас у системах опалення з вертикальною розводкою, при якій через одну квартиру проходить кілька стояків - теплові лічильники не встановлюються.

Петиція, petition.president.gov.ua
Петиція, petition.president.gov.ua

Нагадаємо, в Україні скасували трудові книжки: як електронний документ вплине на облік стажу. Закон передбачає відмову від паперових трудових книжок

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.