Міністерство юстиції України продовжує реалізовувати дещо ексцентричні проєкти, серед яких особливу увагу громадськості привернули платні камери підвищеного комфорту у СІЗО. Як стверджують у відомстві, на них вже вдалося заробити 2 449 443 гривні.

Про це йде мова у публікації на офіційній сторінці Мін'юсту у соціальній мережі "Фейсбук".

"Протягом минулого тижня перші надходження в рамках проєкту «Платні камери в СІЗО» отримали Маріупольський, Кропивницький та Ізмаїльський слідчі ізолятори, в яких такі приміщення було відкрито усього кілька тижнів тому. Загалом нині камери з поліпшеними умовами перебування відкрито у 26 СІЗО по всій Україні", — звітують у відомстві.

Цікаво, що оплатити перебування у слідчому ізоляторі можна й онлайн карткою. Ціна визначається автоматично у залежності від місця утримання і строку "проживання" — одразу на місяць чи тиждень значно дешевше, ніж подобово

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Платні камери у СІЗО, фото "Фейсбук"
Платні камери у СІЗО, фото "Фейсбук"

Ціни варіюються. Наприклад, у Івано-Франківській установі виконання покарань № 12 встановлено скромні розцінки у 290 грн за добу, 991 грн за тиждень і 1699 грн за місяць.А ось престижний столичний Київський слідчий ізолятор обійдеться аж у 2000 грн за добу, 8000 грн за тиждень і 12000 грн за місяць.

Платні камери у СІЗО, фото "Фейсбук"
Платні камери у СІЗО, фото "Фейсбук"

У Мін'юсті таку практику називають експериментом, направленим на боротьбу з корупцією, стверджуючи, що за хабарі ув'язненим і так надавалися кращі умови. Тепер ці фінансові потоки держава хоче взяти під свій контроль і обіцяє направити їх на ремонт камер для інших ув'язнених.

Платні камери у СІЗО, фото "Фейсбук"
Платні камери у СІЗО, фото "Фейсбук"

Нагадаємо, У мережі показали VIP-камери Лук'янівського СІЗО - в готелі жити дешевше.