Росіянин на ім'я Володимир, який живе в Україні вже більше 4 років, спробував підняти настрій тим громадянам, які зовсім занудьгували від новин про "заробітчан" і постійної "зради". Володимир упевнений, що при зарплаті в 10 тисяч можна спокійно пити каву в австрійській столиці, а дороги у нас будують "пекельними" темпами.

Про це стало відомо великій розповіді, який написав Володимир Мальцев на порталі "УкрБлог - Новини з народу".

Далі пряма мова автора розповіді про Україну і про життя в ній:

Я вже 4 роки живу в Україні... І ось що я вам скажу... Для початку. Україна - це не Росія. Ні маленька Росія, ні частина Росії. Це абсолютно окрема країна, інакше влаштована і зі своїми іншими людьми. Менталітет українців разюче відрізняється від менталітету росіян. І в кращу, по-моєму, сторону.

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В Україні найважливіше це репутація. Якщо в Москві ти переїхав на інший бік проспекту і почав з нуля, то тут, якщо ти напаскудив в Івано-Франківську, то через півроку в Сумах дізнаються про тебе як про ненадійного партнера. І про це завжди треба пам'ятати.

Давайте про ціни і вартості життя. Ціни в Україні реально сильно нижче за російські. На все, окрім автомобілів. Бензин був дорожче, але начебто РФ наздогнала майже. При тому, що Україна свого бензину майже не виробляє.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

Ціни на продукти. У центрі Києва вони може і трохи менше московських, але варто трохи від'їхати – в 2 рази менше точно. Причому продукти якістю в рази краще. Так, саме що українські продукти, будь-які, в рази якісніше і смачніше і російських, і найчастіше, європейських продуктів. І дешевше. Люди, які приїжджають в гості їдуть з повними сумками м'ясних і сирних продуктів - завжди.

За російську мову, зрозуміло, нікого не переслідують. Нормальна ситуація в розмові двох людей: одна говорить російською, a друга українською. Постійно так. І жодних проблем. Ну a те, що чиновники або там радіо повинні говорити державною мовою - це абсолютно нормально.

Так, я 4 роки їжджу по Україні на машині з російськими номерами. Від Львова до Одеси, від Вінниці до Путивля. Рівно нуль конфліктних ситуацій. НУЛЬ. У Києві класний клімат. Ну після Москви вже зовсім точно. Коли y тебе зима не з жовтня по квітень, a з кінця листопада по середину березня це підкуповує. A літо завжди тепле, навіть якщо і дощове як y ці роки.

Велика кільцева дорога, будівництво - фото Знай.ua
Велика кільцева дорога, будівництво - фото Знай.ua

Дороги в Україні г*вно. Були... Але в останні роки пекельний бум по ремонту доріг. Причому скрізь, а не тільки навколо мільйонників. У простих селах фігачать асфальт, плитку на тротуарах, реконструкції шкіл... Просто масово і скрізь...

... В Україні в місцях масових гулянь можна продавати алкоголь. Навіть міцний. Навіть такий міцний, що... і при цьому в місцях масових гулянь п'яних практично немає. Порівняю з Москвою. Там навіть пиво не можна. A п'яних валом...

... Про зарплати цікаво. На жаль, поки в Україні величезний відсоток сірих і чорних зп. На жаль. У Києві 10 000 гривень може отримувати продавець або кур'єр. Якщо є житло - цього вистачить навіть для того, щоб хоч раз на рік пити каву у Відні.

Кафе, скріншот: YouTube
Кафе, скріншот: YouTube

Я знайомий і дружу з багатьма ветеранами АТО. Немає проблем, що я російсіянин і у мене паспорт. Взагалі ні. Оцінюють не за паспортом, a за справи. Коли до мене приїхала мама з Москви, вона довго вдивлялася в обличчя офіціантів і будівельників, і не могла повірити, що вони не з Середньої Азії.

Послухайте, я дуже хочу знайти яке-небудь г*вно про Україну і написати його сюди. Але не виходить. Моє життя до того як я переїхав в Україну і життя після переїзду це 2 різних життя. І друге крутіше.

Раніше повідомляли, юний львів'янин потролив суперника з Росії, найкраща партія в шахи.

Як повідомляв Знай.uа, росіянин з купою грошей хотів "взяти штурмом" український кордон: поклали обличчям в підлогу і провчили.

Знай.uа писав, росіяни знову спробували привласнити український борщ: "Сало також стане нашим".