Пенсійний фонд України змінив порядок обліку стада при розрахунку пенсійних виплат для українців, які працювали на території ОРДЛО до 2004 року.

Про це йдеться в постанові правління Пенсійного фонду №21-1, яка вступила в силу з кінця січня 2021-го.

Повідомляється, що згідно з новою процедурою, підтверджувати періоди роботи, які потрібні для трудового стажу при нарахуванні пенсії, необхідно буде також тим українцям, які працювали в період до 1 січня 2004 року на підприємствах, які розташовані на тимчасово-окупованій території, і якщо в трудовій книжці є записи з виправленням або недостовірні або неточні записи про періоди роботи.

Пенсіонерка / фото : Pixabay
Пенсіонерка / фото : Pixabay

Щоб внести зміни, таке підтвердження було необхідно тільки для призначення пенсійних виплат на пільгових умовах або за вислугу років у разі ліквідації підприємства, установи, організації без визначення правонаступника.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Дана функція покладена на спеціальні комісії, створені при головних правліннях ПФУ. Подати заяву з підтвердженням стажу роботи можна в будь-якому територіальному органі Пенсійного фонду незалежно від території обслуговування цього органу.

Нагадаємо, що Ощадбанк заблокував рахунок пенсіонера: "у мене це єдине джерело доходів". Банк відмовляється віддавати гроші Пенсіонеру навіть після суду.

Як повідомляв портал Знай.иа, українці звернулися до президента Володимира Зеленського через високі тарифи.

Також Знай.иа писав, доак перевести трудову книжку в електронний вигляд: докладна інструкція ПФУ.