Зворушливу історію зі студентських років пригадав український педагог, освітній експерт, публіцист, шеф-редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий.

На своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук Віктор Громовий розповів про подію, яка трапилася у той час, коли він навчався ще на першому курсі історичного факультету.

"Голодний студент, який вчиться сам собі давати раду в чужому місті. Після лекції з історії КПРС (мабуть, про успішну реалізацію продовольчої програми) вирішив пошукати якусь їдальню в центрі м. Кіровограду.", - пригадує він.

Радянська їдальня, скріншот: YouTube
Радянська їдальня, скріншот: YouTube

Студент зайшов у Будинок взуття на центральній площі міста і на першому поверсі праворуч від входу побачив якусь забігайлівку з не надто приємним запахом. Проте, він був надто голодним, щоб на це зважати.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Взяв собі перше, друге, салат і компот. Після маминих борщів і котлет, просто вивертає від продукції радянського «общепита». Виловив якусь картоплину із тієї баланди, яка там називалась супом. Понюхав котлету, спробував гарнір… Найбільш придатним до вжитку виявився узвар із сухофруктів.", - розповідає він.

Однак, коли студент уже збирався йти сталося те, чого він не зміг забути досі. До його столика підсіла жінка поважного віку і запитала, чи можна доїсти після нього.

"Це був шок. За мною до цього часу доїдали лише кіт Вася і песик Шарік. А тут людина. Я не знаю, що я їй сказав. Підсунув свої тарілки й вона моєї ложкою почала жадібно їсти. Миттю звідти чкурнув спантеличений… У мене були аж 70 копійок на цей малоїстівний обід, а в неї не було… Вам ще треба пояснювати чому я ненавиджу все, що пов’язане з тим довбаним «совком»?!", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, мінімальна зарплата у країнах ЄС: на скільки українці відстають від Болгарії, Угорщини, Румунії. Cвіжі дані стосовно мінімальних зарплат

Як повідомляв портал "Знай.ua", зросли штрафи за порушення ПДР: за що водіїв каратимуть найбільш суворо. Посилено відповідальності за окремі правопорушення

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності