Відомий дитячий лікар і телеведучий Євген Комаровський дав кілька порад, як уберегти дитину від обмороження взимку.

Детальніше про це він написав на своїй сторінці в Instagram.

Євген Комаровський відомий українцям завдяки своїм пізнавальним шоу про дитяче здоров'я і виховання. Мільйони батьків слідують його порадам, оберігаючи дітей від різних захворювань і бід. Цього разу педіатр поділився кількома порадами, як уберегти дитину від переохолодження та обмороження кінцівок.

В першу чергу необхідно знати, що в морози дитина повинна носити вільний одяг. Причому, одягати її потрібно, використавши кілька шарів одягу. Куртка і штани, які є верхнім шаром, обов'язково повинні бути непромокальними.

Однією з популярних причин обмороження є сирі шкарпетки, відсутність теплої устілки або тісне взуття. Якщо у дитини часто потіють ноги, то слід покласти в взуття теплі устілки, а бавовняні шкарпетки замінити вовняними.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Незалежно від того, гуляєте ви пішки або відправляєтеся кудись на машині - дитина повинна бути "озброєна" рукавицями, шапкою і шарфом, адже по дорозі можуть трапиться непередбачені обставини.

Перед виходом на вулицю у вітряну погоду вільні ділянки тіла краще змастити спеціальним кремом. Чимало важливо ховатися від вітру, адже при ньому ймовірність отримати обмороження набагато вище.

Після прогулянки необхідно обов'язково перевірити тіло дитини на наявність червоних або синіх плям. Якщо обмороження все-таки відбулося, то це місце не можна знову піддавати холоду. Запущене обмороження є прямою дорогою до гангрени.

Нагадаємо, що доктор Комаровський дав важливу рекомендацію про вакцинацію вагітних.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський дав поради, як зберегти розум на карантині з дітьми.

Також Знай.uа писав, що Євген Комаровський продемонстрував ще один свій талант.