Більше 60% українців заявили, що у них погіршилося фінансове становище після підняття цін на комунальні послуги.

Детальніше про це розповідає "Інтерфакс-Україна".

Згідно загальнонаціонального дослідження, проведеного спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) і центром "Соціс" 11-16 лютого, підвищення цін на комунальні послуги (газ та опалення) стало болючим для багатьох українців.

61,5% опитаних заявили, що їх фінансове становище значно погіршилося. 26,7% відзначили, що погіршилося незначно, а для 10,3% підвищення цін ніяк не позначилося на фінансовому становищі.

Фахівці з'ясували, що 42,1% українців вистачає грошей тільки на проживання. У той же час, 29,6% опитаних заявили, що коштів вистачає тільки на продукти харчування, а 24,5% на все необхідне. 2,7% заявили, що живуть у повному достатку.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також було піднято мовне питання: 52,7% респондентів розмовляють вдома в основному українською мовою, 23,5% - російською, 22,5% - українською та російською рівноцінно, і лише 1,2% громадян використовують у побуті іншу мову.

Нагадаємо, що українець пояснив, чому абонплата за газ нам по кишені: два роки зростають борги.

Як повідомляв портал Знай.иа, харківських пенсіонерів залишили без пільг, платите як усі. До січня 2021 року у багатьох була 25% знижка на оплату телефону і комуналки.

Також Знай.иа писав, як в новому році зміняться ціни на найважливіші продукти і послуги в країні.