Нацбанк оприлюднив на своєму офіційному сайті курс валют на 21 лютого.

Як і завжди, на вихідні у зв'язку з зупинкою міжбанківських торгів національний регулятор не оновлює курс валют — тож у неділю він лишиться на рівні п'ятниці, 19 лютого. Перед вихідними долар встиг втратити 6 копійок, позиції ж євро практично не змінилися — авжеж, якщо не надавати "росту" у менш ніж 0.0056 копійки.

Курс валют НБУ на 21 лютого

100 доларів США - 2784,61 грн

100 євро - 3364,78 грн

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Курс валют, скріншот: Youtube
Курс валют, скріншот: Youtube

Нинішня міцна гривня продовжує бути загадкою для багатьох експертів: адже за усіма показниками варто було б очікувати її падіння. Більш "дешева" гривня грає на руку експортерам — і вони вимушені тепер притримувати валютну виручку, сподіваючися на покращення курсу. При цьому успіхи експортних галузей промисловості і є самі по собі одним з факторів стабільності гривні в умовах глобальних економічних загроз, викликаних пандемією.

З усім тим, куди більшу роль відіграють нерезиденти, які продовжують скуповувати пропоновані урядом Облігації внутрішньої державної позики України (ОВДП). Саме надходження цих коштів, хай і шляхом зростання майбутніх ризиків, дозволяє утримувати міцну гривню навіть попри несприятливу загальносвітову кон'юнктуру.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.