Яких змін чекати?

Створення Бюро економічної безпеки України, "фільтрування" колекторських фірм і створення Тимчасової слідчої комісії з питань перевірки "Укрзалізниці" - це частина "врожаю" кількох останніх пленарних тижнів. Незабаром низку прийнятих Постанов і законопроектів можуть поповнити ще кілька цікавих рішень.

Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото ВРУ
Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото ВРУ

Алкогольний акциз і заборони для артистів

Одним із найсвіжіших законопроектів, зареєстрованих в Парламенті, став № 5118 – щодо встановлення знижених ставок акцизного податку на алкогольні напої (пиво) для малих виробників пива.

Його ініціаторами стали кілька десятків парламентарів.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоправда, деталі даного Проекту Закону поки невідомі – текст документу, станом на 15.00 22 лютого, ще не був розміщений на офіційному сайті ВРУ.

Законопроект 5118 - скріншот
Законопроект 5118 - скріншот

Невдовзі має переформатуватися ще одна сфера – як стало відомо Знай.ua, наразі розпочинається робота над новим Законом "Про гастрольні заходи в Україні".

Ані Лорак, фото: Instagram
Ані Лорак, фото: Instagram

Над цим вже зараз працюють члени Комітету ВРУ гуманітарної та інформаційної політики разом з ГО "Всеукраїнська Асоціація Музичних Подій".

"Сьогоднішня редакція закону ухвалена в далекому 2004 році і не відповідає вимогам часу. Ми плануємо не тільки осучаснити термінологію і спростити діяльність організаторів подій, а й унормувати процедуру заборони в'їзду артистів з-за кордону. Також з Міністерством культури та інформаційної політики плануємо оновити "квиткову інструкцію", що унормує відносини між покупцем, квитковим оператором та організатором заходів", - зазначає Член Комітету з питань свободи слова, народний депутат Олександр Санченко.

Олександр Санченко, фото: Facebook
Олександр Санченко, фото: Facebook

А поки ж всі охочі і профільні організації можуть внести свої рекомендації і пропозиції до нової редакції Закону. Зробити це можна за спеціальною гугл-формою.