Домашня корисна ковбаса "Докторська" без хімії - це відмінна альтернатива магазинному продукту. На смак, щоправда, вона більше схожа на курячий паштет, але не перестає від того бути менш апетитною.

Інгредієнти:

  • 1 курка;
  • 1 цибуля;
  • сіль і спеції за смаком;
  • половинка буряка;
  • 250 мл гарячого бульйону;
  • 15 г швидкодіючого желатину.

Домашня варена ковбаса, кадр з відео
Домашня варена ковбаса, кадр з відео

Приготування:

Спочатку відварюємо курку до готовності. Кладемо до неї цибулю, а також за бажанням моркву. Солимо. Натираємо буряк, потім викладаємо його на марлю і вичавлюємо сік.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Курці даємо охолонути і відокремлюємо м'ясо від кістки. Перекладаємо його в чашу блендера. Додаємо чорний перець. У гарячий бульйон додаємо желатин і перемішуємо до однорідної маси. Також виливаємо в чашу з куркою.

Додаємо сік буряка (приблизно 2 ст.л) і подрібнюємо в блендері. Заливаємо масу в пляшку і ставимо на ніч в холодильник. А зранку ковбаса вже буде готовою.

Нагадаємо, Масляна у 2021 році: головні заборони і прикмети свята. У цей день випікали млинці, спалювали опудало і готувалися до зустрічі весни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цьогоріч з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.

Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними