Нещодавно один TikTok-канал підняв шквал емоцій серед українців, опублікувавши ролик, у якому група людей оновлює стелу "Донецька область". На відео показано, як вони видаляють старі написи та плакати, покриваючи поверхню свіжим шаром жовтої фарби.

На перший погляд, все виглядає як спроба упорядкувати застарілий дизайн. Однак саме ця стела для багатьох українців стала символом війни та боротьби за незалежність.

Стела Донецької області / фото: Х
Стела Донецької області / фото: Х

Це місце зберегло спогади про загиблих героїв, і для багатьох це єдине місце, де залишилося щось на згадку про них. Воно стало початком затяжної війни з росією, яка відбувається і сьогодні.

Військові, які служили на передовій, відреагували на відео гнівно, оскільки ця стела служила їм нагадуванням про своїх загиблих товаришів. На підтримку побратимів та на знак протесту тим, хто здійснив обурене, вони почали ділитися своїми фотографіями стели у соціальних мережах.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Але українці не залишилися осторонь. Вони швидко почали збирати фотки стели, які вони мали, щоб відновити всі ті послання та спогади, які були знищені.

Важливо зберігати історію та пам'ять про наших героїв, навіть якщо хтось намагається її затерти.

@tp.pokrovsk

Обновили стеллу при въезде в Донецкую область 😍 Красоту навели: Виктория Черногор Боровик Олег Шахов Анатолий Константин Деревинский Огромное спасибо ❤️ #донецькаобласть #покровск #донецькаобласть🇺🇦 #типичныйпокровск #донеччина #Покровськ

♬ оригінальний звук - УКРАЇНСЬКИЙ 🇺🇦 ДВІЖ

Стела Донецької області / фото: Х
Стела Донецької області / фото: Х

Стела Донецької області / фото: Х
Стела Донецької області / фото: Х

Раніше ми писали про те, що темрява все ближче: Україна стоїть на порозі блекауту

Крім того, Знай.ua повідомляв, що шукає, безробіття і тиск ворога: які регіони стоять на краю бідності