В Україні покоління чоловіків віком 25-30 років є найменш численним, а саме вони, як виявилося, мають найефективніше захищати нашу країну від ворога.

Про це заговорили експерти після зниження призовного віку з 27 до 25 років. Вчені підтверджують, що контингент 18-30-річних чоловіків в Україні справді нечисленний.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

"У 2001 році в Україні була найнижча народжуваність, а років 5 до того і стільки ж вона теж не була високою. Відповідно, цим людям зараз 18-28 років і цей контингент українців відносно невеликий", — пояснює заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та проблем якості життя НАНУ.

Він додає, що у 2001 році в Україні 100 жінок народжували лише 108 дітей – це дуже мало. Для забезпечення простого відтворення населення, коли чисельність не зменшується, цей показник має становити 220 дітей на 100 жінок.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

На графіку наочно видно "провал" у народжуваності наприкінці 1990-х – на початку 2000-х років. Хоча тут навіть не враховується ситуація без тимчасово окупованих територій.

Це певним чином негативно впливає на мобілізаційний ресурс, якщо ми говоримо про чоловіків.

Нагадаємо, після втрати кінцівок не зможуть отримати інвалідність: як новий закон про мобілізацію вплине на українців

Як повідомляв "Знай.uа", спіймали на вулиці і примусово відвезли до ТЦК: українцям розповіли, як поводитися.

Знай.ua писав, військком наплював на бронювання: чоловіка мобілізували, незважаючи на папери