В ефірі телемарафону "Єдині новини" спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш поділився своїми прогнозами щодо подальших дій Росії щодо України.

За його словами, Москва має намір максимально наростити свої удари по українській території, особливо зосередившись на критично важливих об'єктах, таких як енергетична інфраструктура.

проліт ракети над Україною
проліт ракети над Україною

Стратегія ворога – використовувати час найефективніше. Вони активно використовують свої ракетні запаси, незважаючи на їхню величезну кількість, і навіть залучають нещодавно випущені ракети, зазначає Євлаш.

"Звичайно, він максимально інтенсифікуватиме свої удари по нашій території, спробувати вибити критичну, енергетичну інфраструктуру, наскільки це можливо."

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Ситуація стає ще більш напруженою з огляду на нестачу озброєнь та систем ППО з боку України. Однак є світло наприкінці тунелю: очікується постачання винищувачів F-16, які зможуть посилити оборонні можливості країни, а також системи ППО типу Patriot та ракети до них.

"Чекаємо зараз F-16, і звичайно, що це стане потужним доповненням нашої системи ППО – у тому числі разом із наземними установками, системами РЕБ. Звичайно, це допоможе нам берегти наші міста", – каже Євлаш.

У зв'язку з появою безлічі дронів на українському небі, ЗСУ також потребують різних систем ППО, включаючи модернізовані радянські та західні ракети.

Євлаш уточнив, що ці системи мають забезпечувати надійне прикриття для ефективної роботи нових винищувачів та ППО.

Нагадаємо, до вуха кріпили кабелі та били струмом: українець розповів про катування росіян.

Раніше ми писали про те, що " Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом