Проблема величезних черг у ТЦК досі залишається гострою в Україні. Проте запровадження електронного кабінету для військовозобов'язаних може частково розвантажити цю ситуацію. Про це повідомив народний депутат Роман Костенко під час брифінгу у Верховній Раді.

За словами секретаря оборонного комітету парламенту, масове скупчення людей біля військкоматів викликане тим, що туди прийшли особи, які мають броню чи якісь проблеми зі здоров'ям.

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео

Вони впевнені, що навряд чи будуть покликані на військову службу, але змушені особисто прийти до ТЦК.

Костенко висловив сподівання, що після запуску електронного кабінету, який дозволить військовозобов'язаним дистанційно реєструватися та оновлювати свої персональні дані, ситуація з чергами дещо розвантажиться. Втім, нардеп наголосив на деяких зауваженнях до цієї системи, а також підкреслив, що навіть після використання електронного сервісу громадянам все одно доведеться відвідувати ТЦК.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Після набуття чинності новим законом про мобілізацію 18 травня поточного року всі військовозобов'язані громадяни України протягом 60 днів мають особисто уточнити свої дані у військкоматах.

Оскільки інформація про придатність до військової служби є одним із пунктів військово-облікових даних, ці особи будуть направлені на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Нагадаємо, українці продовжують помирати прямо у військкоматах - у чоловіка почалася епілепсія, "швидка" просто не встигла

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні розробляють новий військовий квиток: важливі зміни

Знай.uа писав, робитимете це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили