Верховна Рада розглядає проект постанови, який передбачає оприлюднення місць перебування членів родин чиновників, зокрема міністрів та високопосадовців державних органів. Ідея полягає в тому, щоб вони також долучилися до захисту країни, як і всі інші.

У Верховній Раді зареєстровано проект Постанови №11253, що стосується оприлюднення інформації про місцезнаходження військовозобов'язаних осіб - близьких родичів керівників органів державної влади з 24 лютого 2022 року по теперішній час.

Автори документу пропонують опублікувати на урядовому порталі інформацію про фактичне місцезнаходження/перебування військовозобов'язаних осіб (ім'я, рік народження, ступінь споріднення) - близьких родичів (чоловік, дружина, син, донька, пасинок, падчерка, рідний брат/сестра) членів Кабінету Міністрів України, а також діючих державних службовців категорій "А" та "Б" за вказаний період. Це має відбутись протягом трьох місяців з дня прийняття цієї постанови.

Проект Постанови. Фото: Верховна Рада України

За словами депутатів, відсутність інформації про місцезнаходження військовозобов'язаних близьких родичів топ-чиновників - це серйозна проблема і викликає негативну реакцію серед українців.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Згідно Конституції, не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, а відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» - захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком громадян України.

Якщо виявиться, що родичі чиновника перебувають за кордоном і при цьому не навчаються, або не проходять лікування, він не зможе обіймати державну посаду, йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, Українські жінки йдуть служити, щоб урятувати своїх чоловіків: "Скоро всі там будемо"

Ранще ми розповідали, що В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Також, В Україні вигадали, як розвантажити ТЦК до 18 травня - це сподобається не всім