Для наших шанованих читачів, котрі уважно стежать за своїм самопочуттям, є дуже важлива інформація. Є повідомлення про те, що найближчими днями Землю охопить потужна магнітна буря класу G4.

Численні викиди корональної маси обрушаться на нашу планету вже під кінець дня 10 травня та 11 травня. Починаючи з кінця 10 травня до 11 травня 2024 року. Сильне вплив G4 очікується 11 травня, наслідки цієї бурі можуть відчуватися 12 та 13 травня.

Про це стало відомо завдяки детальній інформації на порталі The Watchers.

Магнітні бурі, скріншот: YouTube
Магнітні бурі, скріншот: YouTube

G4 – друга за величиною геомагнітна буря за шкалою NOAA. Подібні магнітні бурі виникають приблизно 100 разів за сонячний цикл, що триває 11 років. Єдина буря сильніша за G4 - це G5 - екстремальна, яка буває приблизно чотири рази за цикл.

Популярні новини зараз
Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Магнітна буря розпочнеться вже пізно увечері 10 травня. Очікується, що три спалахи, що залишили Сонце 8 і 9 травня, зіллються в один і зіткнуться із Землею. Такі викиди вчені називають "канібальськими".

За цим ударом буде спалах, який стався на Сонці 8 травня. Четвертий викид утворився під час сонячного спалаху 9 травня. Він також зіткнеться із Землею через 2-3 дні, посиливши і так серйозно порушені умови.

Магнітна буря. Фото скріншот Youtube
Магнітна буря. Фото скріншот Youtube

Однак, це ще не кінець. 9 травня стався ще один сонячний спалах класу X. Як повідомляється, цілком імовірно, що цей викид також прямує до Землі.

"Об'єднайте все це разом, і ви отримаєте надзвичайно активну сонячну активність, яка призведе до сильної геомагнітної бурі протягом наступних кількох днів. Ця послідовність подій довго аналізуватиметься і обов'язково увійде до підручників історії", - повідомляє видання.

Очікується, що сонячна активність збережеться на високому чи дуже високому рівні до 11 травня. Вважається, що магнітні бурі можуть впливати на людей, у тому числі з хронічними захворюваннями. Щоб мінімізувати цей вплив, підтримуйте здоровий спосіб життя: займайтеся спортом, харчуйтесь правильно та добре відпочивайте.

Нагадаємо, на Землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось.

Раніше повідомлялося, що снігових зим в Україні вже не буде? Метеоролог налякала прогнозом.

Також, як дізнатися, що біль у грудях – це точно серце: поради кардіолога, які потрібно знати кожному.