Наразі чоловікам, які підпадають під мобілізацію, дозволено вільно пересуватися країною. Однак, є деякі важливі речі, які їм потрібно пам'ятати.

По-перше, якщо ви маєте статус військовозобов'язаного, ви повинні утримуватись від зміни місця проживання з моменту оголошення мобілізації та протягом усього військового періоду без попереднього дозволу відповідного ТЦК.

Календар мобільних операторів
Календар мобільних операторів

Про це розповів член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський.

Крім того, у разі переїзду до нового місця проживання, ви повинні протягом 7 днів після прибуття з'явитися особисто з паспортом громадянина України та військово-обліковими документами перед відповідним територіальним військовим комісаріатом.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Федір Вениславський каже, що закон про мобілізацію автоматично вирішує питання переміщення до іншої області, оскільки кожен громадянин України від 18 до 60 років повинен мати при собі військово-обліковий документ.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Це питання не вимагає додаткових погоджень і буде автоматично вирішено, щоб уникнути будь-яких проблем.

Уряд також вніс зміни до правил переміщення у зоні прикордонної смуги, а саме в межах 5 км від кордону. Тепер без спеціального дозволу від Держприкордонслужби перебувати там – не можна.

Якщо, наприклад, ви живете в Чопі і не залишаєте його, то дозвіл не потрібен. Але якщо ви збиралися виїхати за місто – можуть перевірити.

Для місцевих жителів у цій зоні з пропискою дозвіл буде видаватися один раз і назавжди. А ось для тих, хто там працює, дозвіл діятиме рік, після чого його потрібно буде оновити.

Також ми писали, у країни жінки йдуть служити, щоб врятувати своїх чоловіків: "Скоро все там будемо"