Нові норми стосуються, зокрема, підприємств паливно-енергетичного комплексу та сфери інформаційних технологій.

Згідно з новими вимогами, перелік підприємств, які працюють на потреби військових формувань, можуть подавати до Міністерства цифрової трансформації. Це стосується підприємств, які забезпечують електронні комунікаційні послуги та/або доступ до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури.

ІТ-працівник. Фото з відкритих джерел

Незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності, бронюванню підлягають такі військовозобов'язані:

  • Керівники та їх заступники підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.
  • Керівники та їх заступники підприємств, установ і організацій, що виробляють товари, виконують роботи або надають послуги для потреб військових формувань.
  • Працівники підприємств ПЕК, перелік яких затверджується Міненерго.
  • Працівники підприємств, що надають електронні комунікаційні послуги та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури, визначені Мінцифри як критично важливі для функціонування економіки в особливий період у сфері цифровізації.
  • Працівники підрядних організацій підприємств ПЕК, які здійснюють будівництво, ремонт, відновлення, виготовлення та/або постачання обладнання для безперебійного функціонування Об'єднаної енергетичної системи та газотранспортної системи України.
  • Працівники підприємств, що обслуговують системи життєзабезпечення, та їх підрядних організацій, які займаються будівництвом, ремонтом та розміщенням обладнання для електро-, тепло-, газо- та водопостачання.
  • Керівники, їх заступники та працівники, залучені до виробництва оборонної продукції, які працюють на підприємствах, установах і організаціях, визначених Мінстратегпромом як критично важливі для функціонування економіки у сфері оборонно-промислового комплексу (ОПК).
  • Технічні працівники, включені до складу аварійно-відновлювальних бригад для забезпечення роботи електронних комунікаційних мереж під час знеструмлень та аварійного відновлення цих мереж у визначених Мінцифри регіонах.
  • Працівники спеціалізованих установ ООН, закордонних дипломатичних установ в Україні, представництв донорських установ та виконавців проектів міжнародної технічної допомоги.

Ці зміни також встановлюють, що до підприємств ПЕК та ІТ-сфери не застосовуються обмеження щодо кількості осіб, які підлягають бронюванню. Така лояльність є важливим елементом стратегічного забезпечення економіки та безпеки країни в умовах воєнного стану.

Популярні новини зараз
Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми Знову таке побачите не скоро: 22 червня обов'язково треба звернути увагу на небо Продати земельний пай може не вийти: які умови ставлять українцям Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше
Показати ще

Нагадаємо, Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Раніше ми розповідали: Мобілізація в Україні доб'є економіку Польші? Чоловіки готуються тікати з країни