Дмитро Наталуха, голова Комітету з економічного розвитку, запропонував ідею економічного бронювання, яке дозволить компаніям самостійно обирати ключових співробітників та сплачувати за них військовий збір 20 000 гривень.

Він стверджує, що це необхідно, тому що без економіки, що працює, не буде коштів на оборону країни. На його думку , компаніям слід самим вирішувати, хто важливий для їхнього бізнесу.

бізнес
бізнес

"Не буде бізнесу з його податками – не буде за що утримувати наших захисників. Ось така може комусь неприємна, але очевидна правда. Але, ще раз – нехай бізнес вирішить сам, хто з його співробітників є стратегічним", – йдеться на офіційному веб-порталі ВР.

Ігор Марчук, голова підкомітету із взаємодії держави та бізнесу та інвестицій, запропонував як альтернативу економічному бронюванню економічну мобілізацію.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Цей підхід передбачає залучення ресурсів бізнесу для виконання робіт та надання послуг, у яких у бізнесу більше компетенцій та ефективності, ніж у військових.

бізнес в Україні, фото Pxhere
бізнес в Україні, фото Pxhere

"Наприклад такі сфери як: закупівлі, логістика, procurement менеджмент, медичне обслуговування, ремонт техніки, ІТ сфера, будівництво фортифікацій, побутове обслуговування, діловодство, HR і т.д."

Вивільнені військові, своєю чергою, можуть займатися більш важливими завданнями. Марчук каже, що держава має усвідомити, що її кошти це кошти платників податків, і основним джерелом цих коштів є економіка, що працює.

Нагадаємо, чи воюєш, чи працюєш на державу: скільки доведеться заплатити за відстрочку від мобілізації

Раніше ми писали про те, що ж ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все