У 2024 році в Україні очікується значний приріст чоловіків, які бажають вступити до магістратури та аспірантури.

Заступник міністра освіти та науки України Михайло Вінницький висловив стурбованість з цього приводу під час національного телемарафону.

За його словами, цього року на єдиний вступний іспит зареєструвалося понад 200 тисяч осіб, серед яких помітно багато старших чоловіків.

Студенти. Фото: 24 канал
Студенти. Фото: 24 канал

Зазвичай кількість заявок варіюється між 110 та 120 тисячами, що робить нинішню ситуацію незвичайною та тривожною.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Міносвіти України обіцяє вжити заходів щодо такого напливу абітурієнтів. Вінницький каже, що іспити цього року будуть досить жорсткими, щоб забезпечити вступ лише тих, хто дійсно хоче і готовий навчатися.

Освіта не повинна використовуватися як спосіб уникнути конституційного боргу, тому система відбору буде посилена.

Студенти. Фото: Youtube
Студенти. Фото: Youtube

Особлива увага приділяється новому закону про мобілізацію. Відповідно до цього закону, студенти денної чи дуальної форми, які отримують професійну, професійно-технічну, вищу чи вищу освіту, мають право на відстрочку від мобілізації.

Це стосується і докторантів, аспірантів та інтернів. Важливо, щоб кожна людина послідовно отримувала кожен рівень освіти, щоб скористатися цією пільгою.

Раніше ми писали про те, що педагогів почнуть звільняти: хто в черзі залишити свій стіл порожнім

Крім того, Знай.ua писав про безкоштовне навчання, пільги і до 1180 гривень на місяць: дітям та студентам надається допомога

Також наш портал повідомляв, вчителям дали промінчик надії: МОН може виконати обіцянки