У 2024 році в Україні очікується значний приріст чоловіків, які бажають вступити до магістратури та аспірантури.

Заступник міністра освіти та науки України Михайло Вінницький висловив стурбованість з цього приводу під час національного телемарафону.

За його словами, цього року на єдиний вступний іспит зареєструвалося понад 200 тисяч осіб, серед яких помітно багато старших чоловіків.

Студенти. Фото: 24 канал
Студенти. Фото: 24 канал

Зазвичай кількість заявок варіюється між 110 та 120 тисячами, що робить нинішню ситуацію незвичайною та тривожною.

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Міносвіти України обіцяє вжити заходів щодо такого напливу абітурієнтів. Вінницький каже, що іспити цього року будуть досить жорсткими, щоб забезпечити вступ лише тих, хто дійсно хоче і готовий навчатися.

Освіта не повинна використовуватися як спосіб уникнути конституційного боргу, тому система відбору буде посилена.

Студенти. Фото: Youtube
Студенти. Фото: Youtube

Особлива увага приділяється новому закону про мобілізацію. Відповідно до цього закону, студенти денної чи дуальної форми, які отримують професійну, професійно-технічну, вищу чи вищу освіту, мають право на відстрочку від мобілізації.

Це стосується і докторантів, аспірантів та інтернів. Важливо, щоб кожна людина послідовно отримувала кожен рівень освіти, щоб скористатися цією пільгою.

Раніше ми писали про те, що педагогів почнуть звільняти: хто в черзі залишити свій стіл порожнім

Крім того, Знай.ua писав про безкоштовне навчання, пільги і до 1180 гривень на місяць: дітям та студентам надається допомога

Також наш портал повідомляв, вчителям дали промінчик надії: МОН може виконати обіцянки