Українцям, які отримали бронювання за рішенням Міністерства економіки, його автоматично продовжать не на один місяць, а на три. Про це розповів представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, уряд вніс зміни до постанови від 7 травня, яка передбачає продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які надало військовозобовʼязаним Міністерство економіки.

Бронь для айтишників. Фото: Youtube
Бронь для айтишників. Фото: Youtube

Тепер бронювання автоматично продовжать на три місяці, а не на один, як повідомляли раніше. Однак це стосуватиметься тих громадян, у яких термін дії відстрочки не закінчився станом на 7 травня.

Закон про мобілізацію, який підписав президент Володимир Зеленський, визначає право на бронювання для:

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще
  • держслужбовців категорій «А», «Б» і «В»;
  • не більше ніж 50% військовозобов’язаних в органах місцевого самоврядування;
  • працівників Нацполіції, НАБУ, ДБР, прокуратури, БЕБ, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби України, Служби судової охорони судів і деяких інших органів правоохоронної системи;
  • працівників підприємств, установ та організацій, які виконують мобілізаційні завдання;
  • працівників критично важливих для забезпечення потреб війська та економіки чи населення підприємств.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд працює над оновленою системою бронювання, яка стосуватиметься підприємств, що наповнюють бюджет країни своїми податками.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Він також доручив міністерствам внести оновлену постанову про бронювання, щоб забезпечити справедливе надання відстрочки від мобілізації.

Тим часом у Верховній Раді розглядали дві моделі економічного бронювання від мобілізації: одна з них базуватиметься на мінімальній зарплаті, а інша - на квотах від тієї індустрії, у якій працює людина.

Нагадаємо, Гетьманцев остаточно вибісив українців пропозицією з бронювання від мобілізації: голодні ігри по-українськи

Раніше ми писали про те, що вони точно залишаться без броні: хтось із українців гарантовано потрапляє під мобілізацію з 18 травня

Вам буде цікаво дізнатися депутат запропонував збільшити термін оновлення даних до 150 днів: "Ми вимагатимемо"