Українські багатодітні батьки, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, зіткнуться з нововведеннями при отриманні відстрочки від мобілізації. ТЦК вводять нову вимогу: чоловікам необхідно нотаріально підтвердити свою участь в утриманні дітей через договори з колишніми дружинами.

Це нововведення стало наслідком прийняття закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Згідно з новим законом, умови отримання відстрочки від призову до лав Збройних сил України стали жорсткішими, і торкнулися розлучених та багатодітних чоловіків.

Військкомат, скрін: Youtube
Військкомат, скрін: Youtube

Про нові вимоги розповів народний депутат Ігор Фріс на своїй сторінці у соціальній мережі. Він зазначив, що багатодітні чоловіки тепер повинні нотаріально доводити свою участь в утриманні дітей. Якщо військовозобов'язаний батько трьох неповнолітніх дітей визнаний придатним до військової служби, він має надати до ТЦК договір з колишніми дружинами про утримання своїх дітей.

Це нововведення викликало хвилю обурення в суспільстві та серед чиновників.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

"Мобілізаційний закон чітко прописав коло суб’єктів, на яких розповсюджуються правові підстави надання відстрочки від мобілізації, звільнення від військового обов’язку або бронювання", – зазначив депутат.

Деякі батьки дітей з інвалідністю також можуть втратити право на відстрочку. Згідно з новими правилами, правові підстави надання відстрочки від мобілізації стали суворішими, що може вплинути на велику кількість сімей.

Нагадаємо, Повна опіка над дітьми для чоловіків: адвокат пояснив, чому це майже нереально оформити

Раніше ми розповідали, що В Україні випишуть штраф навіть тим, хто оновив дані у ТЦК: у чому проблема

Також, Візити до ТЦК стануть зайвими: "Резерв+" запускає новий функціонал