Новий функціонал додатку "Резерв+" обіцяє зробити процес взаємодії з територіальними центрами комплектування абсолютно безпечним і зручним для кожного українця.

За словами заступниці міністра оборони України з цифрового розвитку, Катерини Черногоренко, новий функціонал дозволить виправляти дані та робити запити до ТЦК без необхідності відвідувати їх фізично.

Мобільний телефон, скріншот: YouTube
Мобільний телефон, скріншот: YouTube

"Ми можемо розмістити функціонал у "Резерв+", який надасть можливість робити запит на працівників ТЦК та СП без фізичного візиту, йдеться про електронний запит в інший реєстр. Це буде прирівнюватися до того, як громадянин приносить своє свідоцтво чи інший документ прямо в ТЦК та СП. Найближчим часом ми реалізуємо цей функціонал і приберемо абсолютно всі візити", – зазначилаЧорногоренко.

"Резерв+" має стати електронним ТЦК, і розробники вже докладають максимум зусиль для цього. Кожен призовник чи резервіст зможе оновити свої дані, включаючи електронну пошту та телефон за 60 днів, не виходячи з дому, а всілякі візити до ТЦК стануть зайвими, наголосила вона.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Одним з найбільш очікуваних нововведень є впровадження QR-коду в додаток "Резерв+". Це стане ключем до використання електронних даних під час мобілізації, замінюючи звичайні паперові версії військового облікового документа.

"Ми вирішили додати QR-код, розмістити там електронний військовий обліковий документ. Ми прийняли рішення, що будемо системно виправляти помилки, скажімо, на державному рівні, наприклад щодо зняття неактуального статусу розшуку. Також ми зараз здійснюємо необхідні дії, щоб завантажити всі бронювання. Вони мають бути відображені коректно" – розповіла Чорногоренко.

Нагадаємо, Депутат запропонував збільшити термін оновлення даних до 150 днів: "Ми вимагатимемо"

Раніше повідомлялося, що З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати

Також, Знадобиться ще один документ: в уряді вигадали нову умову для отримання відстрочки від мобілізації