Варто одразу нагадати нашим шановним читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Український парламент найближчим часом, влітку 2024 року, розгляне варіант служби у Збройних силах України для чоловіків віком від 60 років.

Давайте разом дізнаємося, що ж із цього приводу готують народні депутати. Достеменно ясно, що Верховна Рада може розглянути варіант залучення на службу у Збройних силах України пенсіонерів віком від 60 років.

Про це заявила член парламентського комітету з транспорту та інфраструктури Оксана Савчук.

Візит до ТЦК, скріншот: Facebook
Візит до ТЦК, скріншот: Facebook

Савчук упевнена, що пенсіонерам потрібно надати можливість підписувати контракт із ЗСУ. За її словами, йдеться про контракт терміном на шість місяців із правом добровільного продовження.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Народний депутат наголосила, що люди віком від 60 років можуть виконувати певні функції в армії і надання їм права служити є необхідністю у нинішніх реаліях.

За словами Савчук, під "службою" не обов'язково мають на увазі знаходження в окопах, адже є також інженерні війська, комусь потрібно ремонтувати військову техніку. До цих робіт можна залучати пенсіонерів. На цих посадах можуть принести користь державі.

Нагадаємо, зловлять і покатають у намиста: українцям пояснили, коли їх можуть забрати до ТЦК прямо з вулиці.

Раніше повідомлялося, що ВЛК за новими правилами: що змінилося для військовозобов'язаних українців з червня.

Також, повна опіка над дітьми для чоловіків: адвокат пояснив, чому це майже нереально оформити.