Закон зобов'язує всіх чоловіків від 18 до 60 років, які підлягають мобілізації, оновити свої дані в територіальних центрах комплектування. Це потрібно зробити до 16 липня. Якщо не встигнути, можна отримати штраф, а в деяких випадках навіть втратити квартиру.

Якщо ви не оновите свої дані, спочатку вас оштрафують. Штраф може бути різним, залежно від ситуації. Але якщо штраф не сплатити протягом 15 днів, наступним кроком може бути арешт вашого майна.

Військкомат. Фото: скрін youtube
Військкомат. Фото: скрін youtube

У випадку, якщо штраф не буде сплачений вчасно, ваше майно можуть арештувати і продати на аукціоні. Отримані гроші підуть на покриття штрафу, а залишок повернеться вам. Наприклад, можуть арештувати квартиру або будинок. Однак є певні речі, які за законом не можна конфіскувати, зокрема:

Юристи пояснюють, що конфіскація майна в Україні, як правило, не відбувається, якщо сума боргу не перевищує 160 000 грн. Тому спочатку можуть заарештувати і заблокувати ваші банківські рахунки. Навіть якщо сума боргу більша, конфіскація майна можлива не завжди. Це залежить від багатьох факторів.

Автомобіль теж не можуть забрати, якщо він у вас єдиний. Проте, якщо військовозобов'язаний ігнорує правила обліку, його можуть оголосити у розшук, а також заблокувати права на керування транспортним засобом.

Якщо ви не виконуєте вимоги ТЦК і не сплачуєте штрафи, вас можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Це може призвести до арешту та позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін

Раніше ми розповідали, що Треба знати кожному чоловіку: які правила отримання повісток змінюють з 16 липня

Також, Отримати відстрочку по догляду стало простіше – прибрали важливий документ