В Україні до кінця року планують мобілізувати 200 тисяч чоловіків. За даними німецького видання WELT, щоб компенсувати втрати та створити нові бойові підрозділи, потрібно набирати щонайменше 50 тисяч нових військових щокварталу.

Це означає, що кожні три місяці армія має бути поповнена новими кадрами.

українські військові ЗСУ
українські військові ЗСУ

Одним з найгостріших проблем є брак солдатів. Ця проблема набула екзистенційного характеру для України. Військові експерти стурбовані, що новобранці можуть стати "гарматним м'ясом" на передовій. Проте, армія продовжує шукати нові шляхи для поповнення своїх лав і звертається до нетрадиційних джерел набору особового складу. З травня цього року військова влада активно набирає бійців-добровольців серед ув'язнених, що перебувають у в'язницях, зокрема, на Київщині.

Багато ув'язнених, зокрема, почали задумуватися над ціною своєї свободи і виявили бажання приєднатися до армійських рядів.

Популярні новини зараз
"Воювати буде кожна мр*зь": колишній чернець розповів, що війна триватиме роки, не місяці Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

Мобілізація з тюрем викликає різні реакції у суспільстві. Одні вважають це справедливим і необхідним кроком у важкі часи, інші ж стурбовані можливими наслідками. "Стурбованість полягає в тому, що вони спалять нас як гарматне м'ясо на фронті", – висловлюються деякі критики.

Багато людей задаються питанням, чого варта свобода у такій ситуації.

Нагадаємо, Вибити двері та увірватися до оселі: хто отримав шалені повноваження

Раніше ми розповідали, що Бронь тільки багатим: нова пропозиція викликала хвилю обурення

Також, В ухилянтів можуть забрати квартири: що чекає на чоловіків після 16 липня