Українські військовозобов’язані можуть відмовитися від результатів військово-лікарської комісії. Про це розповів адвокат Роман Сімутін на своїй сторінці у соціальній мережі. За його словами, є кілька вагомих причин, які дозволяють чоловікам не погоджуватись з рішенням комісії.

Адвокат наголошує, що для визначення придатності до служби, військовозобов’язані повинні пройти низку обов'язкових аналізів і досліджень.

Лікарня, діагностика, зображення із вільних джерел
Лікарня, діагностика, зображення із вільних джерел

Зокрема, перед ВЛК необхідно:

  • Загальний аналіз крові – на ВІЛ, гепатит, цукор.
  • Визначення групи крові та резус-фактора.
  • Рентген.
  • Для осіб старше 40 років – вимірювання тиску та проведення ЕКГ.

Якщо хоча б один з цих аналізів не було проведено, результати ВЛК вважаються недійсними.

Популярні новини зараз
"Починайте ломитися до армії": у 3-й ОШБр пояснили, чому чоловікам буде безпечніше в ЗСУ Споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки Категорії чоловіків, яких можуть виключити з військового обліку: пояснення адвоката Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень
Показати ще

Сімутін підкреслює, що після примусової доставки до територіального центру комплектування військовозобов’язаний має право на законних підставах відмовитися від проходження ВЛК. Для цього необхідно заявити про відмову виконувати незаконні розпорядження. Однак важливо зазначити, що чоловік погоджується пройти ВЛК у спосіб, визначений законом.

Ще одна причина для відмови – це серйозні проблеми зі здоров’ям, які не були враховані комісією. Якщо військово-лікарська комісія "не помітила" таких проблем, необхідно написати скаргу на ім'я голови ВЛК. Відповідь на скаргу або її відсутність дає підстави для оскарження висновків медкомісії.

Таким чином, українські військовозобов’язані мають можливість відстоювати свої права і законні підстави для відмови від результатів ВЛК, якщо вони вважають їх неправомірними або недійсними.

Нагадаємо, Чи будуть в Україні електронні повістки: у Раді чоловікам відповіли коротко та ясно

Раніше ми розповідали про Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня

Також, Бронь тільки багатим: нова пропозиція викликала хвилю обурення