Варто відразу нагадати, що в Україні триває дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. Для мобільного застосунку "Резерв+" Міністерство оборони України готує важливе оновлення, а якщо точніше сказати, то доповнення до функціоналу.

З'явилася інформація, що в додатку з'явиться функція автоматичної відстрочки від мобілізації для певних категорій військовозобов'язаних.

Про це повідомила Катерина Чорногоренко, заступниця Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.

"Резерв+", скріншот: Facebook
"Резерв+", скріншот: Facebook

"Одна з наступних функцій, яку ми плануємо реалізувати в Резерв+, це автоматичне відтермінування", - зазначила Чорногоренко.

Популярні новини зараз
Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах
Показати ще

За словами чиновниці, нова функція дасть змогу уникнути зайвих візитів до ТЦК і спростить процедуру отримання відстрочки для деяких груп населення.

"Наприклад, студентам, які перебувають на денній формі навчання, або батькам трьох і більше дітей, адже ці дані вже є в державі, у реєстрах, у тому чи іншому вигляді", - пояснила вона.

Чорногоренко додала, що інформація про сімейні зв'язки вже міститься в державному реєстрі актів цивільного стану. Однак вона зауважила, що існують певні ситуації, коли доступ до необхідних даних може бути ускладнений.

"Резерв+", скріншот: Facebook
"Резерв+", скріншот: Facebook

Міністерство оборони прагне перетворити Резерв+ на повноцінну цифрову альтернативу ТЦК. Мета - автоматизувати всі можливі сервіси, щоб зберегти час і ресурси громадян.

Варто зазначити, що популярність Резерв+ стрімко зростає. Лише за 3 липня близько 70 тисяч українців завантажили застосунок та оновили свої дані. Загалом послугою вже скористалися понад 2 мільйони громадян.

Крім того, як повідомляє АрміяInform, незабаром з'явиться електронний реєстр особових справ військовослужбовців. У ньому відображатиметься інформація про участь у бойових діях, що дасть змогу спростити процес отримання різних видів допомоги, зокрема одноразової грошової виплати.

Нагадаємо, родичі чиновників втекли з України, прикриваючись сиротами: деталі "евакуації".

Раніше повідомлялося, маневри резервами, F-16 і КАБи: експерт попередив про небезпеки на фронті.

Також, негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила.