Українці можуть мати справу з величезними проблемами, якщо уряд не продовжить терміни оновлення військово-облікових даних.

Таку думку висловив Сергій Євтушок, перший заступник голови комітету з регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради в ефірі телемарафону.

Ось що він сказав:

"Спливає термін. Я думаю, що виконавчій владі потрібно негайно регулювати цю ситуацію, тому що я навіть учора і позавчора спостерігав реально велику кількість людей біля ТЦК... Ці великі черги свідчать про те, що завтра, після настання дедлайну, вже буде певний момент не з вини цих людей, які не можуть зареєструватися, що дасть змогу (їх – ред.) штрафувати."

Суд Польщі прийняв пропозицію підсудного
Суд Польщі прийняв пропозицію підсудного

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Що загрожує українцям?

Якщо терміни поновлення даних не будуть продовжені, люди, які не встигли зареєструватися, можуть зіткнутися з серйозними штрафами. Ці штрафи варіюються від 17 тисяч до 25,5 тисячі гривень. Для більшості українців це великі гроші, і багато хто просто не зможе їх сплатити.

Євтушок попередив, що якщо уряд не вирішить це питання, то судова система України може обрушитися під натиском позовів.

Люди масово подаватимуть до суду, оскаржуючи нараховані штрафи. Це призведе до того, що суди будуть завалені справами і просто не зможуть упоратися з таким потоком.

"Я припускаю, що якщо будуть нараховані автоматично штрафи, очевидно, наші суди будуть завалені максимально всіма позивними заявами для того, щоб цей штраф було нараховано неправомірно, незаконно", – додав він.